fallback

Дайте шанс на некомерсиалното, съветва DJ Diass

Диджеят и продуцент Пламен Василев за съвременната клубна сцена, електронната музика и новия си проект пред Bulgaria ON AIR

16.05.2016 | 11:43 Автор: Луиза Божинова

Българската клубна сцена с годините започва да изглежда все по-добре. Правят се много интересни и ивенти, все повече хора се впускат в това да опознаят електронната музика и това, което тя носи. Виждам един прогрес в мисленето на младите хора в България относно тази музика и тези партите.

Това каза в предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR диджеят и музикален продуцент Пламен Василев, по-известен като DJ Diass.

"Искам да провокирам младите хора да дават шанс на непознатото, на некомерсиалната", заяви той. "Това е мисията на организацията, която стартирах."

No Orders е новият бранд, който DJ Diass продуцира. Тя обединява две активности. Първата е радиопредаване, което вече се излъчва в над десет регионални радиостанции в България, в Люксембург и в Германия. Втората активност на No Orders са ивентите (събитията б.р.).

"Мина първият ивент във Варна, в едно от най-култовите заведения в Морксата градина. Събрахме над 1200 човека. Страхотно парти, много готини млади хора, прекрасно беше", сподели в ефир Пламен Василев.

Той разказа, че се занимава с електронна музика от 12-годишен, свири от 6-годишен на пиано и пет години се е обучавал за продуциране на музика. Що се отнася до името DJ Diass, то се е родило, когато е бил много малък.

"Моят вуйчо го измисли и то си остана до днес", призна диджеят.

На въпрос дали винаги трябва да се угажда на публиката, Пламен Василев е категоричен, че работата на диджея е да представи своята музика, своята представа за вечерта, а хората трябва да проявяват уважение към него.

"През последните години наблюдавам тенденция в младите хора  - петък вечер е те излизат в дадения клуб, в който е поканен диджей. В даден момент някой пристига и ни забива телефона си в лицето и ни казва: "Може ли тази песен?" Това лично за мен е проява на ниска култура и на неуважение към въпросния диджей, артист, певец, музикант. Хората не трябва да правят това, това е грешно. Аз съм пътувал много и съм присъствал на какви ли не ивенти, това никъде другаде го няма, само в България", посочи DJ Diass.

"Не знам след Лили Иванова, Майкъл Джексън, Уитни Хюстън, кои ще са тези парчета, които след години ще останат легендарни. Всяка песен е по-повърхностна вече", каза още музикантът.

Пламен Василев сподели, че планира следващия си албум, който ще бъде много експериментален, но  няма конкретен срок кога ще бъде завършен. DJ Diass обеща "доста стабилно присъствие" на есен в София.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback