fallback

Правителството ще падне, докато Дончев навлезе в социалните проблеми

Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Георги Гьоков

13.05.2016 | 08:33 Автор: Тодор Петров

В момента се води антибългарска политика срещу народа. Цялата социална политика на това правителство е сбъркана. Няма как да подкрепим Томислав Дончев и когото и да било от ГЕРБ, като социален министър. Той е умен и образован човек, но няма универсални министри. Не мисля, че ще бъде полезен за решаването на проблемите в социалната система, защото той е далеч от тази тематика. Докато го чакаме да навлезе в проблемите, правителството ще падне от власт.

Това заяви депутатът от БСП Георги Гьоков в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той е на мнение, че България има нужда от силна левица и това е целта пред партията.

"България има сериозна нужда от силно ляво. Има ентусиазъм в БСП с новия лидер и голяма еуфория за съживяване на лявото, както и тръгване в социална посока. Ще има ляво управление на държавата рано или късно, но не е ясно дали левицата е готова все още за това", коментира още Гьоков.

Депутатът от левицата призна, че не се е изненадал от оставката на Ивайло Калфин като социален министър. 

"Колкото и АБВ да се включиха с желание в тази коалиция, няма как политиката на правителството да им е присъща. Те са партия от левия спектър", каза гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той отрече твърденията на Реформаторския блок, че БСП е свирнала на АБВ, за да напусне управляващата коалиция.

"Не се случват така нещата. Съвсем други са мотивите за излизането на АБВ. Няма нищо общо между напускането на АБВ и избирането на Корнелия Нинова за лидер на БСП", обясни Гьоков.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback