fallback

Новият български филм "Никой" тръгва по екраните тази есен

Той ще бъде провокативна драма с изчистен сюжет за промяната в човека, издава част от екипа му пред Bulgaria ON AIR

12.05.2016 | 13:54 Автор: Луиза Божинова

Новият български филм "Никой" ("No One") тръгва по екраните тази есен. Режисьорът Андрей Андонов споделя, че генералният смисъл на лентата е промяната. 

"Сюжетът е много изчистен. Това е една провокативна драма, която разказва историята на една жена, която попада в Родопите на вилата на починалия си баща. Там се появяват близките й и тя очаква една подкрепа от тях, но нещата не се случват по този начин", разказва в предаването "Сутрешен блок' на телевизия Bulgaria ON AIR режисьорът. "Точно тази ситуация я провокира да потърси най-важното нещо в живота - себе си", допълва той.

"При мен имаше много крайна промяна след филма, която не очаквах, че ще се случи. Знаех, че това е трудна роля и за преживяване и правене на целия образ. Но не предполагах, че след снимачния период, всичко, което преживях там, снимайки филма, аз го преживях и като човек, споделя в ефир актрисата Гергана Плетньова. "Беше като моето лечение, което е под формата на работа", заяви тя. 

Актрисата Йорданка Ангелова обаче е категорична, че при нея не е имало промяна. Като причина изтъкна това, че не е завършила актьорско майсторство. 

"Идеята на филма е това - да не изглеждат всички като професионални актьори", посочи режисьорът Андрей Андонов. "В един момент трябва да погледнеш цялата картина, а не да се вглеждаш в детайлите. Киното е много сложна индустрия и изкуство, в един момент трябва да се отдръпнеш и да го погледнеш като финален продукт."

Андонов посочи, че целият филм грубо е струвал 150 хиляди евро. "Никой" е заснет за 20 дни, а екипът издаде, че правят документален филм и за самия процес на снимане. Прожекцията ще се излъчи на 3 юни в Зала 1 на НДК от 20:00 часа.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback