fallback

Тероризмът е голямото предизвикателство пред Европа

Всичко за инициативата "Истории за Европа" от новинаря на Bulgaria ON AIR Милена Милотинова

09.05.2016 | 09:48 Автор: Тодор Петров

Голямото предизвикателство пред Европа е тероризмът, а не толкова бежанската криза. Европа не е готова да се справи с този проблем. Терористичните групи са по-бързи в кореспонденциите си, отколкото държавите от ЕС. Европа я разединяват доста неща, но в момента това основно е бежанската криза и подходът към нея.

Това заяви новинарят на Bulgaria ON AIR Милена Милотинова в предаването "Сутрешен блок" на телевизията. Тема на разговора бе днешният Ден на Европа и инициативата "Истории за Европа". Популярни личности ще четат интересни и забавни истории, посветени на мира и единството в Европейския съюз. 

"Ще четем приказки за Европа, които хората могат да проследят от 19:00 ч. на страницата на Европейския парламент. Тези приказки са написани от хора, които имат различен подглед върху Европа", разясни Милотинова.

Тя коментира още, че се е стигнало до споразумение между ЕС и Турция, тъй като обединена Европа не е могла да намери друго решение на бежанската криза. 

"Мненията в страните членки не са единни за това, как трябва да се реши проблемът. Много държави изграждат стени помежду си и въвеждат граничен контрол, а говорим за обединена Европа и Шенген. Въпреки споразумението с Турция бежанците продължават да търсят път към Европа", каза още Милотинова.

Историкът и учител Емил Джасим е един от хората, които ще четат истории за Европа. Според него най-важната приказка е актът на помирение.

"Това е истинската победа, когато не можем да кажем горко на победените", подчерта Джасим в студиото на Bulgaria ON AIR.

fallback
Още от България сутрин
fallback