България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Камелия Тодорова с концерт в НДК на 18 май

"Ще бъде романтичен, леко суингиран, с много душевност, соул и рок енд рол", разкри певицата пред Bulgaria ON AIR

05.05.2016 | 09:56 Редактор: Луиза Божинова
Камелия Тодорова с концерт в НДК на 18 май

"Нощи в бял сатен" - така ще се казва концертът на джаз певицата Камелия Тодорова, който ще се състои на 18 май в "Зала 1" на НДК.

"Концертът ще бъде и романтичен, и леко суингиран, ще има много душевност, соул, рок енд рол", разкрива Тодорова в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR. "Подбрала съм неща, които са различни като стил, но под шапката на аранжиментите на Славил Димитров ще звучат по друг начин", допълни тя.

Тодорова казва, че концертът по-скоро е разходка през живота на един човек.

"Посвещавам го на Александър Бръзицов като мой композитор през 80-те години. Тъй като той вече не е сред нас, ще изпея всичко, което имам от него. Мисля, че той беше малко забравен напоследък", призна тя.

На въпрос кой е най-красивият спомен на Камелия Тодорова, певицата е категорична: "Става въпрос за любов."

По отношение на киното и това кога ще бъде видяна отново в такова участие Тодорова каза, че мечтае отново да играе, но това не е мечтата на младите режисьори и сценаристи.

"Ще бъде хубаво да се появя в зряла възраст", сподели в ефир тя и призна, че й се играе в комедия. "Киното е малко като новините в България - леко мрачно. Трябва да се търси малко по-позитивното", смята Тодорова.

"Мога да кажа, че партньорите, които съм имала в киното, наистина се целуват много хубаво, имала съм късмет", сподели актрисата, играла във филма по сценарий и режисура на Янко Янков "Търновска царица".

В отговор на въпрос как се е променила Камелия Тодорова от началото на 80-те, певицата каза, че това ще бъде усетено по време на концерта.

Изпълнителката призна, че обича хубавата музика, но е убедена, че има и лоша такава:

"Във всеки стил си има лоша музика. Като не ме грабне една мелодия в първите две минути - то е умряло."

"Днешната музика е нещо между тупа-тупа-тупа и рап. В момента се продуцират доста неща, които са еднодневки. Те няма да останат в музикалната история в България, просто ще минат и ще заминат", смята певицата. "Въпросът е, че младите изпълнители толкова мечтаят да бъдат известни, че забравят, че подготовката да бъдеш дълго време на сцената, не е лесна. Тя изисква търпение и взима много от личния ти живот", каза Тодорова.

Не само от смях са следите под моите очи, пее тя в една от песните си и споделя, че си е избрала да помни хубавите моменти в живота си. Според нея от лошите неща човек само трябва да си взима поуки и да не повтаря грешки.

"Никой не ще да гради история на изкуствата и да зачита това, което артистът е дал на България", заяви още Камелия Тодорова. На въпрос дали е обидена на родината ни за нещо, изпълнителката отговори, че единственото, за което се чувства засегната е, че няма уважение към труда на хората в тази държава.