fallback

Българите в чужбина поискаха оставката на Валери Симеонов

Твърденията му за изборните права на българите зад граница са противоконституционни, заяви пред Bulgaria ON AIR Елена Хамбарджиева

04.05.2016 | 13:16 Автор: Мария Аладжова

Твърденията на Валери Симеонов за българите в чужбина противоречат на Конституцията, след такива изказвания той трябва да подаде оставка, настоя в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Елена Хамбарджиева, която живее в Ню Йорк и една от активистите срещу измененията в Изборния кодекс.

В писмо от Симеонов до Хамбарджиева, съпредседателят на Патриотичния фронт призовава българите в чужбина "да не се мотаят в краката" на управляващите, които работят по промените в Изборния кодекс.

"Според мен след такива изказвания той трябва да подаде оставка. Това е в пълен разрез с демократичните ценности на държавата ни", каза Хамбарджиева.

"Голяма част от нас се опитахме да улесним гласуването в чужбина като отворихме доброволно избирателни секции, допринесли сме с наши средства и сме намерили доброволци, за да отворим секции", продължи тя. 

По думите ѝ инициативата дори е довела до повишаване на избирателната активност на българите в чужбина. А твърденията за "пречкането" са смешни, отсече Хамбарджиева.

"Това е наше гражданско право - да изразяваме мнението си и да заставаме зад исканията си. Г-н Симеонов е наш представител и би трябвало да се вслуша в нашите искания, а не да казва, че се моткаме и да ни напада на личния ни имейл. Той ни се пречка като казва такива неща", посочи още тя.

Целият коментар - във видеото!

 

fallback
Още от България сутрин
fallback