fallback

Учени откриха 3 нови планети, подходящи за живот

Над 50 години крият данни за извънземни, твърди астрофизикът Лъчезар Филипов пред Bulgaria ON AIR

04.05.2016 | 11:54 Автор: Луиза Божинова

Учени откриха три нови планети, за които се предполага, че имат подходящи условия за живот, сходни с тези на Земята. В предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR астрофизикът Лъчезар Филипов посочи, че те са много близо - на 39 светлинни години, но не са първите нови планети, които са открити и които имат условия близки до тези на Земята.

Филипов каза, че около 150 потенциално обитаеми планети са били открити от телескопът "Кеплер" последните 7-8 години. Те са в зоната на живот - когато една планета не е нито много близо до звездата си, нито много далече.

"Зона на температура трябва да бъде от порядъка минус 20 градуса до плюс 70-80 градуса, тоест да може да има течна вода. Ако има вода, има живот", посочва Филипов.

Той заяви, че миналата година е бил на конференция в Белгия, където американците докладвали за специална апаратура за търсене на хлорофил на такива планети.

"Ако ние докажем, че на една планета, на която има вода, има и хлорофил, вече можем да говорим за потенциално обитаеми планети", каза той.

"Кеплер" е успял да открие около 4500 планети, от които тези 150 са каменни планети, в зоната на живот, и са с размер горе-долу колкото Земята.

"Има така наречената планета Океан, която е цялата покрита с вода", уточни той.

Във връзка с излязлото твърдение на НАСА, че до 2025 година ще се докаже съществуването на разумна форма на живот извън нашата планета Земя, астрофизикът каза:

"Това е много интересно изказване. Аз бях на едно съвещание в Петербург. Руската академия на науките декларираше, че в периода 25-30 години също ще покаже контакти с извънземни. Мисля, че и Щатите, и Русия имат достатъчно данни за контакти."

По думите на астрофизика в момента се легализират страшно много документи на ЦРУ и КГБ, които показват, че след Втората световна война е имало официални контакти на ниво държавни служители и президенти с представители на извънземна раса.

По отношение на твърдението на Филипов, че над 50 години се крият данни за извънземни, астрофизикът каза, че се знае за неща, които са ставали по времето на Втората световна война.

"Сталин, Рузвелт, Труман, всички са знаели, аз имам документи, в които Труман е назначил комисия, ръководена от Айнщайн и Опенхаймер - двамата физици, които са били тогава най-великите - и те са дали заключение, че това, което е паднало в Розуел е от друга планета съоръжение. Там е имало астронавти, които са били полуживи", категоричен е Филипов.

"Исторически погледнато ние имаме много факти за посещение на много по-умни от нас на земята" посочи той. "Вижте пирамидите, рисунките на Наска, скафандрите в пещерите. Има например в Средновековието някои картини, на които се виждат летящи чинии. Вземете цивилизацията на Шумерите, която е била много развита и е изчезнала, цивилизацията на Маите."

 

Цялото интервю вижте във видеото:

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback