fallback

Днес е последният ден за подаване на данъчните декларации

Всяка трета декларация тази година е подавана онлайн, коментира пред Bulgaria ON AIR говорителят на НАП Росен Бъчваров

03.05.2016 | 10:07 Автор: Мария Аладжова

Днес изтича крайният срок за подаване на данъчни декларации и внасянето на данъка върху доходите на физическите лица. Глобата за неподадена данъчна декларация е до 500 лв., а за грешно подадени данни - до 100 лева.

Гражданите, които внесат декларациите си със закъснение, ще трябва да плащат и лихва за всеки просрочен ден.

"Имаме близо половин милион подадени декларации", съобщи за Bulgaria ON AIR говорителят на НАП Росен Бъчваров. - "Броят на декларациите, които очакваме да дойдат тепърва е под 15 хиляди. Очакваме всяка трета да дойде онлайн с безплатния персонален идентификационен код".

Тази година, поради въвеждането на онлайн услугите за плащане на данъци, не се е стигало до масови закъснения и инфарктно подаване в последните дни, увери Бъчваров.

"Всяка трета декларация, която получихме тази година е подадена онлайн, друга близо 1/3 част от всички документи идват по пощата. Вярваме, че в близкото бъдеще хартията ще остане в миналото", сподели той.

От НАП напомнят, че в страната има над 50 офиса, в които гражданите могат да подадат документите си, както и че онлайн услугата с персонален идентификационен код е на разположение 24 часа в денонощието.

fallback
Още от България сутрин
fallback