fallback

Красимир Аврамов с първи концерт в София от 18 години насам

В България има шоу, но няма бизнес, коментира пред Bulgaria ON AIR певецът

05.04.2016 | 12:57 Автор: Мария Аладжова

Красимир Аврамов, познат у нас още като "Човекът глас", ще изнесе първия си голям концерт в София от 1998 г. насам. Това съобщи самият певец в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Концертът ще се състои на 1 юни в Зала 3 на НДК. "Три пъти съм пълнил зала 1 на НДК и все с някакъв страх - дали да го правя, дали да не го направя. Сега започваме със зала три, която също не е малка зала", разказа той. 

В шоуто ще вземат участие Янка Рупкина, Александрина Макенджиева, Стивън Ачикор, Балет "Веда", Майкъл Флеминг, както и трупа от акробати и танцьори.

"По принцип съм доста креативен относно нещата, които правя. Искам да са грандиозни, помпозни, мащабни. Всяка моя песен е една история и както в текста, така и в мелодията тя има изградена хореография от балет или от акробати", разясни певецът относно това, какво да очаква публиката на 1 юни.

Запитан дали в България има шоу бизнес, Аврамов отговори, че шоу има, но не и бизнес. Самият той не бил обиден на нападките по негов адрес след победата на българската Евровизия през 2009:

"Няма за какво да съм обиден, след като всеки ден като пуснем телевизия и гледаме новини, виждаме агресията, която е насадена в България във всички бизнеси. Аз написах една книга. Всичко онова, което беше таено в мен, го излях в романа "Между два свята".

А освен концерта, Аврамов снима и документален филм в Родопите за живота Орфей. В лентата той влиза в образа на легендарния тракийски певец, музиката към филма също е негова.

Целият разговор - във видеото!

 

fallback
Още от България сутрин
fallback