България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Форум "Бременност и детско здраве" е за бъдещи и настоящи родители

Страх от раждането винаги е имало, но когато сме подготвени, той е преодолим, смята главният редактор на Puls.bg

01.04.2016 | 13:12 Редактор: Анисия Иванова
Форум

Да отгледаш дете е една инициатива на, която Puls.bg успя да  стартира още през 2013 г. В НДК предстои петото издание на форум "Бременност и детско здраве", каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR главният редактор на сайта Румяна Тасева.

"Видяхме, че форумът ни има добър отзвук сред бъдещи и настоящи родители, защото се стремим да поднесем информацията на достъпен език", обясни тя.

Puls.bg е медицински сайт, които поднася именно така информацията си. Освен тежката тематика, свързана с болестите, темите ни са насочени и към здравословния начин на живот.  И няма как да подминем важни периоди от нашия живот – бременноста, раждането и отглеждането на детето, каза още тя.

Румяна Тасева смята, че страх от раждането винаги е имало. "Страх са изпитвали и нашите прабаби, страх ще има и при нашите дъщери. Но когато сме подготвени добре, този страх е преодолим", смята главният редактор.

Като причини за късното раждане на българката тя смята, че не е само професионалното израстване. Доста от младите са навън и няма кой да роди  в България. Друг проблем е, че българката ражда все по-късно първото си дете, а с годините бременността става все по-рискова.

На предстоящия форум в НДК ще бъдат поставени важни въпроси за това с какво ултразвуковите прегледи се различават през отделните месеци.
Другият въпрос, който ще се постави, е за разликата и риска при нормалното раждане и раждането със секцио.
Ще говорим за алергиите при детето, за кариесите при малките. На форума сме поканили видни водещи лекари, разкри още Тасева.

Форумът за бременността и детското здраве ще се проведе на 2-3 април в НДК.