България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българският Франк Синатра Васил Петров пробива в киното?

Джаз певецът тръгва на турне със Симфоничния оркестър на Шуменската филхармония

01.04.2016 | 13:00 Редактор: Ирина Георгиева
Българският Франк Синатра Васил Петров пробива в киното?

Българският Франк Синатра Васил Петров има "интересно предложение" за участие в киното. Това съобщи самият той в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Ще изчакам да чуя предложението. Признавам се, че киното винаги ме е изкушавало, но не знам дали ще е лъжица за моята уста, защото актьорската игра е много сериозно нещо", обясни той.

При музиката талантът личи още при първирте 2 тона и не е необходимо човек да има академично образование, за да е на голямата сцена, да прави концерти и да бъде известен, добави Петров. Според него обаче при другите професии, особено за актьорското майсторство, образованието е задължително, за да може да се изяви таланта, а не да остане скрит.

Предстои турнето "100 години Синатра" с музиката на Франк и Гершуин, анонсира Петров. Той обясни, че това е продължение на миналогодишния му концерт през ноември. Публиката ще може да го гледа на:

  • 9 Април във Варна, Фестивален конгресен център Варна;
  • 12 Април в Русе, Канев център;
  • 20 Април в Бургас, Военен клуб /ДНА/ Бургас;
  • 11 Май в Ловеч, залата на Народно читалище "Наука";

"Този проект е доста по-различен и интересен. Вече представяме този репертоар със Симфоничния оркестър, а досега беше представян с малки състави с Биг Бен, а сега присъства Симфоничният оркестър на Шуменската филхармония. Усещането е страхотно, защото големият оркестър ти дава силна опора и повече възможност за интерпретация", посочи той.

Българският Франк Синатра смята, че джазът е в основата на цялата популярна музика, която познаваме сега - и на поп, и на рок музиката. Ако не беше джазът, те нямаше да съществуват.

По повод прякора си Петров разказа как в началото на 90-те години журналиста Желяз Сагаев е написал статия във в. "Поглед" по повод негов концерт, в която го определя като "българския Франк Синатра".