България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ники Илиев с нов филм, заснет в Ню Йорк, София и Банско

Актьорът, режисьор и продуцент разкри сюжета на лентата пред Bulgaria ON AIR

30.03.2016 | 09:54 Редактор: Луиза Божинова
Ники Илиев с нов филм, заснет в Ню Йорк, София и Банско

Искам да се промени системата и да се правят повече български филми, парите да отиват за филми, не за други работи, настоя актьорът, режисьор и продуцент Ники Илиев в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR. 

"Преподавам в Нов български университет (НБУ) кинорежисура. Опитвам се да науча студентите на практичните неща, на това, през което аз съм минал, да извлекат поука от грешките, които аз съм правил", каза още той. 

"Залите са пълни, студентите проявяват голямо уважение и търпение", сподели той.

Режисьорът на "Чужденецът" разкри, че снимките за новия му филм "All she wrote" ("Всичко, което тя написа") са правени в Ню Йорк, София и Банско. 

"Главният ни герой е боец, който от много удари е получил мозъчно увреждане и са му забранили да се бие. Така започва да свири на китара по клубове. В един клуб в Ню Йорк той случайно се среща с български емигрант, който превежда на езика на глухонемите. Той е там, защото има сестра близначка, която пък имала лека аутизъм. Те не е говорила дълго време и родителите му са го накарали да научи езика на глухонемите, за да общува с нея. Въпросният преводач решава, че певецът, бивш боец и сестра му имат много общо, решава да ги събере и става една много шантава любовна история", разказва Ники Илиев. "Като цяло филмът е много вдъхновяващ, музикален и има много комедия", заключи той. 

Една от главните роли ще се изпълнява от Орлин Павлов.

 

Цялото интервю вижте във видеото: