България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В София има хубави случки, само трябва да ги видим!

Фотографът любител Иван Шишиев разказва за столицата през призмата на твореца

24.03.2016 | 14:18 Редактор: Василия Пейчева
В София има хубави случки, само трябва да ги видим!

София е пълна с добри случки и трябва да бъдат забелязани. Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR фотографът любител Иван Шишиев. Той не е професионален фотограф, но снима София през неговия поглед и е направил две изложби. Подготвя и трета, която ще бъде за котките на София.

"Не се смятам за фотограф, снимам това, което ми харесва - София и всичко свързано с нея - сградите, кучетата, котките...", разказа Шишиев и изтъкна, че не трябва да се гледа само негативното, а да забелязваме и хубавите мънички случки в столицата.

Иван Шишиев е завършил богословие, което му позволява да вижда и улавя нещата малко по-духовно. Той добавя, че не би учил фотография. За него това не се учи, защото е важно човек да носи това усещане в себе си, за да хваща духа на кадъра.

"Хората казват, че имам поглед, който показва моето виждане. Фотоапаратът не може да направи човека фотограф. Трябва да хванеш самото действие, духът на снимката. Но няма рецепта как да се хване такъв кадър", обясни той.

Той даде за пример снимането на уличните музиканти. По думите му не е важно просто да ги фотографираш, а да уловиш тяхното въздействие върху околните.

"За да хвана музиката на уличните музиканти, обикновено снимам очите на тези, които ги гледат", сподели Шишиев.