fallback

БСП е в период на избиране на нови ръководства, рече Красимир Янков

Депутатът коментира състоянието на партията и това какви промени й предстоят пред Bulgaria ON AIR

22.03.2016 | 09:01 Автор: Луиза Божинова

В момента БСП е в период, в който ще има избиране на нови ръководства и визия за партията. Това, което се случва е една дискусия ние действително да бъдем активна, действена, променена партия с нови лица. Това трябва да се случи след конгреса на 7-ми и 8-ми май.

Това каза депутатът от БСП Красимир Янков в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR. Според него БСП трябва да промени формата и категоричността на позицията, която заема.

"Ние не можем да разчитаме само и единствено на изяви от парламентарната трибуна", категоричен е Янков. "Присъщи на левите партии са много форми, с които да се отстояват и политики, и да се оказва натиск, независимо, че сме в опозиция", допълни кандидатът за лидер на левицата. "От мен очаквайте и нови лица. Ако аз бъда избран за председател на осми май, партията няма да ви прилича на тази БСП, която е в момента."

Според Красимир Янков много категорично трябва да се разговаря с премиера Бойко Борисов "и то в периода, в който той е премиер."

"Трябва да му се припомня, че в Конституцията е записано, че ние сме социална държава и трябва да се отстояват точно придобивките, които имат хората и като позиция на БСП трябва да се настоява за неговата функция като държавник", каза депутатът. "Защото неговото желание е да покаже като десен премиер 100 км магистрала, но ние трябва да отстояваме да има не просто подеяние за пенсионерите като великденски добавки, а действително да има ангажимент на премиера за повишаване на благосъстоянието на населението. Това не се вижда. Но това е нашата функция, нашия ангажимент и това трябва да отстояваме в разговорите с премиера Борисов", допълни Янков.

На въпрос дали ще има предсрочни парламентарни избори и дали те ще бъдат две в едно с президентските, Красимир Яков каза: "Ние ще настояваме парламентарни избори да има още утре."

По отношение на охраната на българската граница и това дали е застрашена националната ни сигурност, Янков каза, че до този момент страната ни е заобикаляна от емигрантския поток, но в следващите седмици обстановката може и да се промени.

Депутатът от БСП посочи, че от септември месец самият турски премиер Реджеп Ердоган е договорил с Европейския съюз свободно преминаване на турски граждани на територията на ЕС. "Опасност от сътресения във вътрешния ред на Турция има и има такава опасност много от турските граждани да щурмуват ЕС", заяви Красимир Янков.

 

Цялото интервю вижте във видеото:

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback