fallback

Мигрантите искат в Европа, защото е най-доброто място за живеене

Евродепутатът Светослав Малинов в разговор за бежанската криза в Европа пред Bulgaria ON AIR

21.03.2016 | 00:00 Автор: Луиза Божинова

Още по темата

Европа ще е под засилен миграционен натиск, защото е най-доброто място за живеене.

Това каза евродепутатът Светослав Малинов в скайп интервю за бежанската криза и отношението на Европа към нея в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR. 

"Има все по-голямо желание на хора да живеят в Европа. Говорим за климатични промени, за много други неща свързани с демографията, така че Европа е наясно вече със себе си, че това ще бъде основният проблем на следващото поколение европейци", допълни той.

По думите на Малинов Европа трябва да работи много първо - за да си остане най-доброто място за живеене и второ - за да направи така, че нейните непосредствени съседи да живеят в една по-сигурна обстановка.

"Трябва да се обърне поглед към Азия и Африка за изграждането на основни институции в някои държави и да помогнем за стабилизирането на политически режими, за да може да осигурим своето бъдеще", каза Малинов.

Според него споразумението между  Европейския съюз (ЕС) и Турция е "началото на края" на бежанската криза в най-острия й вариант, а именно - паника сред граничните полицаи, паника сред населението, усещане за липса на контрол.

"Ако споразумението се спази повече такива сцени, каквито виждахме досега, няма да има", твърди евродепутатът. "Иначе бежанците в Европа си остават, потокът ще бъде намален, но няма да бъде спрян. Най-важното е, че ще има контрол, ще знаем кой влиза, ще има изтласкване на опасността от Европейския съюз и най-вече от България", заключи Светослав Малинов.

fallback
Още от България сутрин
fallback