fallback

Не мога да кажа, че аз съм спасил момчето, скромен е Пулев

Боксьорът разказва за боя в Студентски град пред Bulgaria ON AIR

11.03.2016 | 12:13 Автор: Луиза Божинова

"Не мога да кажа, че аз съм спасил живота на дадения човек, защото не смятам, че съм помогнал с толкова много. Каквото можах, направих. Оттам нататък нещата са си малко божа работа." 

Това каза боксьорът Кубрат Пулев в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR за боя в дискотека "Плаза" в Студентски град, при който жестоко пострада 23-годишният Кирил Тодоров.

"Да се благодари на Бърза помощ, че изобщо дойдоха след 20 минути. Те са хората в болницата, докторите, едва ли съм аз човекът, който е спасил момчето. Отделно си има и съдба, явно му е писано да живее", допълни спортистът. 

"Когато аз излизах видях, че става суматоха, каза ми един от моите приятели, че някой е ударил някакво момче, което си е глътнало езика и не могат да му го извадят. Съответно отидохме, и Андреа, и тя слезе, видяхме го, че човекът наистина е много зле", разказва половинката на фолк певицата Андреа. "Беше сериозно напрежение, хората бяха в шок, в паника. Каквото можах помогнах на охраната - извадихме му езика, помогнахме да не си го гълта отново, поляхме го с ледена вода."

На въпрос как трябва да се възпитава едно младото поколение, за да не се случват подобни инциденти, Кубрат Пулев заяви, че тази агресия не трябва да е на улицата, в дискотеките, "а да дойдат тука (в залата по бокс б.а) да си избият комплексите и да видят как се избиват самите комплекси, как лека по лека изчезват комплекс по комплекс".    Във връзка с предстоящия мач на боксьора с британеца Дерек Чисора на 7-ми май в спор за европейската титла в свръхтежка категория, Кобрата каза, че заминава за Германия и там ще се подготвя. Спортистът издаде, че в сряда ще се направи пресконференция с Чисора.  

"Разучихме слабите му страни, смятам, че съм по-добър с една дума", каза Кубрат Пулев. "За тактика преди мач не говоря никога, но определено имаме тактика, която се надяваме да бъде печеливша. Вярвам, че ще спечеля европейската титла, почти съм уверен, рингът ще покаже."

fallback
Още от България сутрин
fallback