България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изразявайте себе си чрез мода, съветва проф. Любомир Стойков

Модният журналист разкрива предстоящите светски събития пред телевизия Bulgaria ON AIR

25.02.2016 | 12:15 Редактор: Луиза Божинова
Изразявайте себе си чрез мода, съветва проф. Любомир Стойков

Любомир Стойков - едно име, което се свързва с модата и стила, тази сутрин гостува в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Журналистът, моден експерт и университетски преподавател бе категоричен, че всичко е на мода и човек трябва да бъде такъв, какъвто е, да изразява себе си.

В ефира на националната телевизия бяха показани снимки на Стойков с известни личности, като Парис Хилтън, Версаче, Клаудия Кардинале, Нино Черути и Лиз Хърли.

За успеха си и това как е стигнал до тях, модният гуру обяснява, че никак не е лесно.

"Не е лесно човек да стигне до тези хора. Всяка една от тези срещи е предшествана до многомесечна подготовка. Невинаги те те допускат, трябва да се убедят, че сте компетентен, информиран, че работите във влиятелна медия, че правиш стойностно предаване", каза той.

Любомир Стойков не крие любопитството си от това, кой какви тоалети ще носи на галацеремонията по връчването на наградите "Оскар".

"Колкото това мегасъбитие вълнува киноманите по света, не по-малко вълнува и хората, свързани с модата, защото това е може би най-грандиозното ревю".  

Във връзка с предстоящите модни събития, Любомир Стойков спомена, че само след броени дни ще се проведе премиерата на книгата "Време и стил" на доц. д-р Мариела Гeмишева.

Връчването на престижните награди "Златна игла", учредена в пет категории: за дизайнер на годината, за най-добър млад дизайнер на годината, модна къща на годината, моден фотограф и за моден гримьор - ще бъде на 15 март.

А в края на другия месец, 22-26 март, за втори път ще се проведе "София Фешън Уийк".

Какво ще бъде различното тази година - вижте във видеото!