fallback

Юрист: Заплахите срещу Пеевски и Борисов не са сериозни!

Когато има една по-сериозна доза скандали - тези две лица казват, че някой иска да ги убива, коментира Даниел Божилов за Bulgaria ON AIR

23.02.2016 | 13:11 Автор: Ирина Георгиева

Заплахите срещу депутата Делян Пеевски и премиера Бойко Борисов не са сериозни. Това заяви юристът и съпредседател на "Ние гражданите" Даниел Божилов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. 

"Получава се така, че когато стане една по-сериозна доза скандали - тези две лица започват да казват, че някой иска да ги убива. Спомням си делото на Прокуратурата за опита за убийство на Делян Пеевски, когато прокурорът се извини, имаше нахлувания в банката с барети. С господин Борисов е подобна историята. Първо Ахмед Доган, после Делян Пеевски. Преди това Алексей Петров", коментира той.

Два контейнера за смет са пълни с нарязани документи до сградата на столичното следствие. От тях се вижда, че става дума за делото "КТБ". Това показа следователят Бойко Атанасов на екип на bTV вчера.

Още по темата

Божилов отбеляза, че това не са първите изчезнали документи по случая. Според него нарязаните документи са нещо съвсем нормално за казуса и припомни:

"Ако си спомняте още при първите обиски, които бяха преди затварянето на банката от прокуратурата с протоколи по опис бяха иззети купи досиета, които се оказа, че не са в прокуратурата, не са в банката и на практика не е ясно къде са. На базата на това самите квестори и тези консултанти, които бяха наети оцениха, че тъй като няма документи по конкретни кредити, те са несъбираеми и ги провизираха на 100%. По този начин докараха тази дупка от 4 млрд. лева"

Утре сръбският съд решава за екстрадицията на Цветан Василев.

Трябва да се потърси отговорността на виновните, посочи Божилов. Според него в противен случай има риск "да се удари" някоя друга банка.

"В края на краищата изчезнаха 7 млрд. лева от тази държава и да няма виновни - в следващия момент ще ударят някоя друга банка. Тези 7 млрд. лева тепърва потъват. На практика процесът на ликвидация на активите не се е разразил с пълна сила. Една част отидоха в групите фирми около Пеевски. Друга част от активите отидоха в групата на премиерския приятел Александър Сталийски", смята Божилов.

Експертът обвини службите, че са проспали целия случай с КТБ. Той отбеляза, че никой не знае къде е шефката на Финансовото разузнаване. По думите му тя е някъде из Канада с цялата документация.

"Банката на съдебната власт - има доста представители на съдебната система, както и на политическата класа. По-смущаващото е, че тези списъци бяха сбъркани. Това може би показва манипулация. Каква е гаранцията, че и тези не са сбъркани. Тепърва ще излизат може би още списъци", прогнозира той.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback