fallback

Вотът на недоверие укрепва управляващото мнозинство

Ако утре има избори ГЕРБ, ДПС, БС и РБ ще запазят позициите си, коментира пред Bulgaria ON AIR Първан Симеонов

19.02.2016 | 13:11 Автор: Мария Аладжова

Вместо да свали правителството, вотът на недоверие е укрепил управляващото мнозинство, коментира в ефира на Bulgaria ON AIR политическият анализатор Първан Симеонов.

"В България няма по-хубава реклама от това ДПС да ти е опозиция. А това БСП и ДПС да се представят за твоя алтернатива е нещо, което ГЕРБ можеха да използват повече пропагандно", коментира Симеонов.

"За пръв път от много време насам разломната линия е управляващи - опозиция, а не вътре в управлението", коментира политологът от „Галъп“

Според него темата на вота, който беше внесен заради реформите в сектор "Здравеопазване", консолидира партиите в коалицията.

Проучванията показват, че ако утре има парламентарни избори, в парламента ще влязат ГЕРБ, ДПС, БСП и Реформаторския блок, коментира Симеонов.

"Стабилността е добра на фона на миналите години. Няма да е добре обаче ако стабилността не се използва за основа на реформи или за растеж. Борисов се опитва да възстанови прозападна легитимност. Колкото и да балансира, България не може да губи западните си съюзници. Ние сме в центъра на тази борба", настоя той.

Целият разговор с Първан Симеонов - във видеото!

 

fallback
Още от България сутрин
fallback