България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гроздан Караджов с "принципна" подкрепа за всички политики на РБ

Партията на Лютви Местан определено ще работи в турските региони, заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR

10.02.2016 | 14:05 Редактор: Мария Аладжова
Гроздан Караджов с

Реформаторският блок би започнал диалог с Лютви Местан, но само след като той разкаже какво се е случвало "под похлупака на ДПС". Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR депутатът от РБ Гроздан Караджов.

Депутатът се присъедини към прогнозите, според които новата партия на Лютви Местан и ДПС ще влязат в битка за гласове.

"Определено ще си делят сферите на влияние, защото и ДПС и новата формация определено работят в турските региони. Те са прикрито етнически партии и двете. Няма защо да се лъжем - наименования като отговорности и свободи или толерантност всъщност са само една маска, за да се прикрие иначе активната работа сред турското население", коментира Караджов.

Той адресира и твърденията на съпартиеца си Найден Зеленогорски, който вчера заяви, че ако антикорупционния закон не мине днес на Изпълнителния съвет на РБ, ще има предсрочни избори.

"Изпразнена от съдържание е тази заплаха. Това е опит за презастраховане и сплашване на останалите парламентарни групи, а да не говорим, че е лично мнение", отсече Караджов. Заявили сме ясна подкрепа за всички реформаторски политики, а антикорупционното законодателство е една от най-силните реформаторски политики и нашата подкрепа е принципна", заключи той по темата. 

Целият разговор за очакванията от заседанието на РБ днес - във видеото!