България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доц. Б. Великов: Никой не е венчан за политическия си партньор

БНД подкрепят правителството, но искат да видят ускоряване на реформите във важните за страната сфери

21.01.2016 | 09:51 Редактор: Ирина Георгиева
Доц. Б. Великов: Никой не е венчан за политическия си партньор

Никой не е венчан за политическия си партньор. Това коментира председателят на БНД доц. Борислав Великов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му БНД подкрепят правителството, но искат да видят ускоряване на реформите във важните за страната сфери.

"Мъничко да поправя - не става дума за споразумение между РБ и ГЕРБ, тъй като то е подписано през ноември 2014г. Няма да бъде и преподписване, а документ с работното заглавие "декларация". Смисълът на този документ е да има катализиращо действие върху скоростта на реформите, тъй като стабилността е важна за България." - обясни Великов.

Срещата между РБ и ГЕРБ относно параметрите на анекса към коалиционното споразумение на 20 януари премина в конструктивен и съзидателен тон, коментира Великов. Той отбеляза, че позициите са изложени и има принципно съгласие по всички точки. Има някои точки, които трябва да се изчистят и допълнят, поясни Великов.

Втората среща за доуточняване на декларацията ще бъде на 27 януари, посочи Великов.

"Ако в резултат на подписването на документа и разписването на конкретни срокове и след 6 месеца няма видим напредък, тогава не само БНД - ще се съберем отново и ще направим преценка, защото не сме се венчали за ГЕРБ." - коментира председателят на БНД.