fallback

Т. Кметова: От 15 години се работи по Закон за равноправие между половете

Отдавна светът, в който живеем не е патриархален, но има патриархални хора, коментира тя

20.01.2016 | 17:21 Автор: Ирина Георгиева

Отдавна светът, в който живеем не е патриархален, но има патриархални хора. Това коментира Таня Кметова от Центъра за изследване и политики за жените в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Наръгах я с нож, защото я обичах. Тогава, когато жената е превърната в обект - това е проблем не само на този човек, а и на обществото." - добави Кметова.

Българското общество е достатъчно озряло жените да бъдат достойно представени на различни нива на взимане на решение на участие в обществения, политически, икономически и т.н. живот, смята Кметова. 

Идеята за законодателство в областта на равнопоставеността на половете се върти от 1999г., припомни Кметова. По думите й управлението вече 15 години се занимава с този, а вицепремиерът Калфин е деветият министър.

"През тези 15 години много се промениха идеите какво да включва това законодателство, какво да гарантира, какво съдържание да има и т.н. Има около 4 варианта на закон, които бяха внасяни в НС или в Комисия. Те бяха отхвърляни и дотам." - припомни още Кметова.

Чуйте още по темата в следващото видео:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback