fallback

Инж. Панов, кмет на В.Търново: Трябва да спре снегът, за да бъде изчистено до асфалт

Обстановката в областта се нормализира, въпреки че снеговалежът не спира вече 40 часа

18.01.2016 | 10:48 Автор: Ирина Георгиева

Снегът трябва да спре, за да бъде изчистено до асфалт. Това коментира кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му обстановката в областта се нормализира, въпреки че снеговалежът не спира вече 40 часа.

"Над 40 служители от общинското предприятие "Зелени системи" почистваха тротоарите и спирките, продължаваме и днес от ранна сутрин. Оперативният щаб, който оглавяваме още от сутринта на 18 януари координираме действията на снегопочистващите фирми. Все пак е зима и нека не се връщаме към 80-те години, когато се чистеха само главните пътища. Смятам, че всичко, което е необходимо да направи местната власт с държавните институции се прави. Нека и гражданите да имат малко търпение." - обясни инж. Панов.

От 17 януари няма пътища в областта със затруднено движение, посочи инж. Панов.

"По републиканската пътна инфраструктура от вчера след като се свика Кризисният щаб в Общината и в Областната администрация - няма други пътища със затруднено придвижване. Обстановката е нормализирана, въпреки че продължава да вали сняг. Повече от 40 часа е снеговалежът във Великотърновска област. Всички фирми са включени и почистват района на Общината." - добави инж. Панов.

Повече от 25 машини бяха включени на 17 януари в почистването на Велико Търново, а в останалите 36 населени места - имаше 12 машини, коментира кметът.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback