България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В. Велев: 2016г. ще бъде тежка във вътрешен и международен план

Реформи в МВР не са се случвали - по-скоро е имало разграждане на системата, отколкото реформирането й, посочи Велев

15.01.2016 | 12:29 Редактор: Ирина Георгиева
В. Велев: 2016г. ще бъде тежка във вътрешен и международен план

Очевидно във вътрешен и международен план 2016г. ще бъде тежка. Това коментира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Въпреки че потенциалът за растеж на българската икономика е по-голям от този, който се предвижда и този, който прогнозира Асоциацията на индустриалния капитал. За да има растеж трябва да има пазар и инвестиции, а за да има инвестиции трябва да има сигурност, справедливост, добро регулиране и конкурентна среда. За целта трябва да има работещи институции, регулатори и справедливост в съдебната система." - добави Велев.

Реформи в МВР не са се случвали - по-скоро е имало разграждане на системата, отколкото реформирането й, посочи Велев. По думите му системата има много разходи и никакъв резултат.

"Факт е, че в България има най-много служители в системата на сигурността на глава на населението. Същевременно резултатите от дейността на тези служители са плачевни. В европейските и световни статистики сме на опашката, тоест като разходи сме начело." - обясни Велев.