България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще има ли обединение ex-ДПС и ex-РБ?

Коментар на Корман Исмаилов и на политолога Христо Панчугов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

08.01.2016 | 12:06 Редактор: Мария Аладжова
Ще има ли обединение ex-ДПС и ex-РБ?

"С Местан не можем да седнем един до друг, защото имаме идейни различия по много вътрешно- и външнополитически теми". Това каза депутатът от Реформаторския блок и бивш член на ДПС Корман

Още по темата

Исмаилов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR на 8 януари. Според него ситуацията в ДПС след раздора на партията е кризисна. По думите му "ДПС вече не е адекватна партия", а "холдингова организация и корпоративна структура".

Исмаилов заяви, че споделя позицията на друг отлъчен от редиците на ДПС депутат, а именно Касим Дал. Заради подкрепата си за Дал, Исмаилов е изключен от партията през 2011 г.

Вариантите за политическо бъдеще на Местан

По темата се включи и политологът Христо Панчугов. "Г-н Местан не каза нищо ново от гледна точка на публичната информация, която циркулира през последните години", каза Панчугов за вчерашното изявление на екс лидера на ДПС. Според него парадоксалното в позицията на Местан е, че политикът се обявявал против процесите, в които е участвал.

Политологът прогнозира неформално политическо обединение между изключените от ДПС депутати и обявилите се за опозиционни членове на Реформаторския блок. "Тези 6 човека подозрително много се доближават до депутатите, обявили се, че излизат в опозиция на РБ. Депутатите около ДСБ и Радан Кънев", коментира Панчугов и допълни, че "те вероятно ще гласуват по един и същ начин" на предстоящия парламентарен вот.

За финал на разговора политологът изрази съмнения относно политическото бъдеще на Лютви Местан:

Още по темата

"Начинът, по който те се опитват да обхванат гласоподавателите си, по никакъв начин не се опитва да разбие монопола в България. Това е моделът, който трябва да бъде сменен, за да има нормална политика", заключи той. 

Още по темата

 

 

 

 


коментирай >
Още от България сутрин
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма