fallback

Л. Каракановски: Над 60 млн. души са принудени да напуснат родните си места

По думите му усилията трябва да се насочат за решаването на мигрантските проблеми

23.12.2015 | 15:16 Автор: Ирина Георгиева

Кризите си предизвикват от бедствия, а те са природни и такива, предизвикани от човека. Това коментира Лобомир Каракановски от БЧК в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Според него една от най-големите хуманитарни кризи е свързана с бежанската вълна, която споходи всички европейски държави.

"Още през октомври едно безпрецедентно съобщение беше отправено към всичките държавни ръководители от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и президента на Международния комитет на Червения кръст и Червения полумесец Питър Маурер, където бяха посочени основните направления, към които да се насочат усилията на цялата международна общност в днешно време." - обясни Каракановски.

Хуманитарните кризи, предизвикани от въоръжените конфликти са нещо страшно, посочи Каракановски. По думите му положението в Афганистан, Йемен, Сирия, Централната африканска република е много тежко.

Има безпрецедентно придвижване на хора, които трябва да напуснат родните си места - над 60 млн. души, поясни Каракановски. По думите му бежанците не са виновни и усилията трябва да се насочат за решаването на мигрантските проблеми. 

Чуйте целия разговор в следващото видео:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback