fallback

ЧЕЗ е установило 6000 нарушения от началото на 2015г.

С 10% са се увеличили нарушенията през тази година, спрямо предходната, отчете Филип Йорданов

22.12.2015 | 11:39 Автор: Ирина Георгиева

От началото на 2015г. "ЧЕЗ Разпределение България" е установило 6000 нарушения, при които има нерегламентирано използване на електрическа енергия. Това съобщи ръководителят на отдел "Нетехнически загуби" в Дружеството Филип Йорданов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му компанията редовно извършва проверки на територията, която обслужва за превенция и за установяване на нарушения.

"От началото на 2015г. са съставени над 6000 констативни протокола с установени нарушения при проверки на служители на "ЧЕЗ Разпределение България" - поясни Йорданов.

Дружеството ще продължи борбата с тези нарушения, тъй като не иска да бъдат ощетявани редовните клиенти, подчерта Йорданов. По думите му ЧЕЗ затяга мерките.

"От началото на 2015г. дружеството е включило в проверките си над 900 обучени служители на цялата територия като са установени с 10% повече нарушения спрямо 2014г." - отбеляза Йорданов.

Както при посегателствата на съоръженията, така и при кражбите на електрическа енергия се отклонява един голям финансов ресурс, който би могъл да се вложи за развитието и модернизацията на инфраструктурата, посочи Йорданов.

Чуйте още по темата в следващото видео:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback