fallback

Ансамбълът Руска Рома в България

Трупата е подготвила специален репертоар за юбилейното турне на Нешка Робева

20.11.2015 | 11:40 Автор: Мария Аладжова

Московският цигански ансамбъл "Русска рома" гостува в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR ден след първия си концерт в Русе - старт на юбилейното турне на Нешка Робева. Маргарита Шуркина и Виктория Ушакова от руския ансамбъл споделиха, че българската публика винаги е посрещала добре "Русска рома". Явно музиката ни е близка до публиката, добавиха те. Трупата е подготвила нов репертоар специално за турнето на Нешка Робева. Поради изчерпване на билетите за концерта в София на 1-ви декември, представление ще има и на 11-ти.

С Нешка Робева се работи прекрасно - като педагог е строга, но като човек е много достъпна, много контактна, заявиха в студиото Шуркина и Рушакова. По техни думи двете трупи са се сработили веднага.

Бащата на Шуркина е основател на ансамбъла, а всичко започва от малка група в ресторант. За последните 10 години "Русска рома" е гастролирала с представления в различни страни по света, сред които Италия, Сенегал, Германия, Франция, Испания, Харватия, САЩ, Канада, Латвия. Участват във фестивали в Полша, Чехия, Унгария. От ансамбъла заявиха, че остават приятели на България.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback