fallback

Ч. Трифонов: Варна е един от големите градове, където има деинвестиции

За да може да се постигне икономическия растеж трябва да се приоритизират секторите, които могат да го донесат, заяви Трифонов

22.10.2015 | 12:30 Автор: Ирина Георгиева

Гласоподавателите във Варна искат по-високи доходи, нови работни места, паркоместа, трафик, пътища, инфраструктура. Това коментира независимият кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите през последните години морската столица е изостанала икономически, докато в градове като Бургас и Пловдив има прилив на чуждестранни инвестиции и се отварят нови работни места.

"Варна е един от големите градове, където има деинвестиции." - посочи Трифонов.

Варна има голям потенциал, смята кандидат-кметът.

"За да можем да постигнем икономическия растеж, от който варненци искат да усетят доходите си накрая трябва да приоритизираме секторите, които могат да го донесат. Корабната индустрия е един от тези бизнеси, IT, високите технологии, туризмът - това са сектори, в които имаме много практика, таланти, имаме опит и трябва да се натисне към тях." - посочи Трифонов.

На първо място кметът и администрацията трябва да са активни и да работят, за да поставят Варна на инвеститорската карта, както в България, така и в Европа, смята Трифонов.

"Естествено трябва да се насочат и публичните инвестиции, за да подобрим конкретните си преимущества. Конкретно моя идея е създаването на общинска агенция за насърчаване на инвестициите." - посочи кандидат-кметът.

Чуйте останалата част от коментара в следващото видео:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback