България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мирчев: Подхвърлят се някакви проценти за изборните нагласи с цел манипулация

Няма проучвания с включени всички проценти на всички партии, посочи кандидатът на БСП за кмет на София

07.10.2015 | 12:08 Редактор: Мариета Иванова
Мирчев: Подхвърлят се някакви проценти за изборните нагласи с цел манипулация

Абсолютен прецедент е, че няма проучвания за изборите нагласи с включени всички проценти на всички партии. Това заяви кандидатът за кмет на столицата, издигнат от БСП, Михаил Мирчев.

„Последното такова изследване е публикувано на Галъп на 26 юни”, заяви той, подчертвайки, че оттогава са  минали три месеца.
Според него липсата на подобни изследвания е, защото „рейтингите, които се получават, са драстично различни за сегашната власт спрямо пропагандата”.

По думите му действащият кмет Йорданка Фандъкова събира към момента 40% от предпочитанията на избирателите, а не 60%.

Мирчев подчерта, че има реален шанс да отиде на втори тур. По думите му „другите кандидати му помагат” като вадят неудобни факти срещу ГЕРБ и г-жа Фандъкова.

Неговото мнение е, че в системата на управлението на столицата се правят две- три хубави неща, но по останалите „20-30 пункта нещата изглеждат доста различно”.

Той посочи, че в говоренето против настоящата власт, кандидатът на АБВ за кмет на София Георги Кадиев му помага. С оглед на целта „да откраднат от моите гласове и от гласовете на БСП за общински съветници”, това обаче не е така, коментира Мирчев.

Вижте цялото интервю от видео файла.