fallback

Лидер на 17

Жанет умее да ръководи екип, но все още й е трудно да заяви себе си пред другите

15.09.2015 | 09:02 Автор: Анита Соколова

Лидер на 17. Това е Жанет, която наскоро получава задача да ръководи екип. Проектът е начин да откриеш в себе си заложбите на водач. Тя успява, но все още й е трудно да заяви себе си пред другите и да приема критиките спокойно.  

„Определено станах по-уверена в себе си, по-смело започнах да говоря за постиженията си, по-спокойна съм, когато някой ме попита какво съм постигнала. Хората започнаха да ме търсят, да се обръщат към мен като с лидер. Наистина почувствах едно самочувствие, което мисля, че доста ми помогна от този момент насам", споделя момичето.

От дете Жанет  свири на пиано, рисува и има страст към пеенето. Обича да общува с хората и се опитва да вземе по-нещо от всеки, когото срещне. Откроява се с нестандартното си мнение по различни теми и осъзнава разликата между лидер и шеф.  

„За мен е изключително важно да разбираме тази разлика, защото за съжаление в днешно време виждам прекалено много шефове и сякаш прекалено малко лидери, което наистина не е хубаво. Смятам, че в младото поколение има доста чудесни и потенциални лидери“, допълни още тя.

Лидерските качества се проявяват в трудните ситуации, казва още момичето. Според нея един лидер се отличава от останалите. В своето поколение тя вижда много будни и уверени хора.

„За мен един лидер е човек, който не се страхува да бъде себе си, да има мнение, което да знае как да изрази, да не се страхува да бъде пръв, да бъде различен от другите. Ние сме малко по-непримирими, по-избухливи и ако в един момент това изглежда грозно, вулгарно, аз мисля, че това е доста ценно наше качество, което би ни помогнало точно да се надигнем и да кажем какво мислим“, разказа Жанет.

За бъдеща професия Жанет е избрала право или международни отношения и от сега вярва, че успеха се крие в контакта с хората и добрата работа в екип.

 

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback