България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

На 15 септември театър "Сълза и смях" вдига завесата

Какви изненади ще ни предложи предстоящият театрален сезон?

01.09.2015 | 17:57 Редактор: Ирина Георгиева
На 15 септември театър

На 15 септември театър "Сълза и смях" вдига завесата. Това съобщи мениджър програми театър Сълза и смях Вельо Горанов в Сутрешния блок на България Он Ер. По думите му през септември ще се играят по-гледаемите представления от изминалия сезон, а през октомври ще има поне четири нови премиери.

"Съдбата на театър "Сълза и смях" е малко неприятна от една страна, но от друга много се радваме и приехме предизвикателството, че това е единственият театър в България, който реално не получава нито една стотинка от държавата - в това число заплатите за техническия персонал - осветление, ток, парно, вода - всичко това се покрива от приходите на театъра. Реално Откритата сцена не тежи на бюджета на театъра." - отбелязя Горанов.

Междувременно програмата на варненския драматичен театър започва на 4 септември, съобщи арт-директорът на варненския драматичен театър Веселина Михалкова. Той ще бъде открит с постановката "Паметта на водата" на Стоян Радев.

"Септемврийската програма включва премиери от миналия сезон, тъй като през този месец усилено тече подготовката за новия сезон. Първата премиера ще бъде на 18 октомври с "Кавказкият тебеширен кръг"." - посочи Михалкова.

Какви изненади ще ни предложи предстоящият театрален сезон, чуйте в предаването: