fallback

Л. Маринов: Сертифицирането на малките земеделски производители трябва да бъде облекчено

Търсенето на натурални и био храни нараства значително през последните години, каза управителят на Proizvoditel.bg Любомир Маринов в ефира на България Он Ер

27.07.2015 | 10:43 Автор: Анита Соколова

Процедурата по сертифициране на качеството трябва да бъде облекчена за по-малките земеделски производители. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия България Он Ер управителят на Proizvoditel.bg Любомир Маринов. По думите му производителите трябва да се регистрират, за да гарантират годността на продукцията си. Все още малка част от тях разполагат със сертификати за качество.

Нашествие на хлорното пиле

Още по темата

Още по темата

Търсенето на натурални и био храни нараства значително през последните години, допълни Маринов. Според него по-голяма част от био храните у нас отговарят на изискванията за органични продукти. Повечето производители са много малки, затова цените все още са високи, поясни той. Онлайн платформите за пазаруване на земеделска и домашна продукция осъществяват връзката между крайния потребител и производителя, каза още Маринов. Управителят на Proizvoditel.bg изтъкна, че този вид търговия не изисква големи инвестиции и се развива много бързо.

 

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback