fallback

СМГ - формулата на успеха

Намерихме начин да удовлетворим родителите и учениците, които преди години нямаха възможност да се наредят в класирането за най-елитните ни паралелки, заяви директорът на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов

30.06.2015 | 10:52 Автор: Иван Нончев

Успехът на Софийската математическа гимназия е закономерен, предвид силното пресдтавяне през последните години и факта, че се опитваме да се движим във времето. Това заяви в Сутрешния блок на България он ер директорът на училището Антони Стоянов. Училището се нареди на първо място сред най-желаните в класирането след 7-ми клас.

"Намерихме начин да удовлетворим желанието на някои родители и ученици, които преди години нямаха възможност да участват в класирането за немските ни паралелки, които са най-елитните. Всъщност тя беше само една и някои деца просто не успяваха да се класират. Те отиваха в немската гимназия, въпреки че искаха да учат и математика. Сега създадохме и втора такава паралелка и нещата си дойдоха на мястото", каза още Стоянов. 

"Децата се включват в тази паралелка, защото и те, и техните родители, осъзнават какви са съвременните тенденции. Всички учат английски език още от предучилищна възраст, а трябва да се знаят поне два чужди езика,  за да си в крак с времето", каза учителят по немски в СМГ Емилия Вълкова. Втората причина, според нея, е разкрепостеният начин на обучение в немската паралелка, който предполага широко участие на учениците при определянето на начина, по който въпри учебния процес. 

Според Антони Стоянов в София и големите градове се получава известно напрежение и у родители, и у ученици, когато дойде време за кандидатстване след 7-ми клас, затова, по думите му, подготовката трябва да започне по-отрано, а не в последния момент. Колкото до състоянието на училищата в по-малките населени места и проблемите, с които те се сблъскват, Стоянов препоръча просто да се копира примера на успешните гимназии и да се прилагат добрите практики.  

 

fallback
Още от България сутрин
fallback