fallback

Ал. Богоявленски: Ползването на дрони да се регулира със закон

Развитието на технологиите вкарва дроните в икономиката

12.06.2015 | 11:50 Автор: Радослава Димитрова

Използването на дрони трябва да се уреди с нормативна рамка, защото широкото им разпространение ще създаде хаос. Това каза в Сутрешния блок на 12юни 2015 Александър Богоявленски, автор на предаването Авиошоу на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В момента индустриите се опитват да се саморегулират, но това не е достатъчно, категоричен е експертът. Той даде пример с Франция, която е най-напредналата страна в Европа по отношение на използването на дрони. В момента държавата подготвя създаването на правна рамка, допълни Богоявленски.

Според него летателните апарати могат да бъдат използвани дори в здравеопазването и е въпрос на време дроните да станат неизменна част от ежедневието ни.

Дроните носят рискове и проблеми, ако не бъдат използвани целесъобразно, подчерта предприемачът Юлиян Маслянков. Той също е на мнение, че е необходима регулация за употребата им.

В момента сектори като земеделие, застраховане и охрана се възползват от възможностите на безпилотните апарати, каза още Маслянков. Той е на мнение, че все още хората не знаят как да ги управляват и са необходими обучения. Предприемачът предвижда до 3 години пазарът на дрони да достигне 200 млрд. долара.

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback