fallback

К. Богданов: Клиентите да проверяват обстойно агенциите за недвижими имоти, с които работят

Задължително хората трябва да изискват сключване на договор с брокера, подчерта в ефира на телевизия България Он Ер Калоян Богданов от Адрес недвижими имоти

10.06.2015 | 15:07 Автор: Радослава Димитрова

Гражданите не трябва да се подвеждат по ниските комисионни, които им предлагат някои брокери на недвижими имоти и да проучват добре фирмата, с която ще работят. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия България Он Ер маркетинг мениджърът на Адрес недвижими имоти Калоян Богданов. По думите му неиздаването на фактура или касова бележка ощетява най-много самите клиенти, защото така те нямат гаранция за направените плащания. Богданов призова хората винаги да изискват сключването на договори с агенциите. По този начин при възникване на проблем клиентите ще могат да потърсят правата си и да получат адекватна помощ от институциите. Експертът поясни, че зачестилите брокерски измами се дължат на раздвижването на пазара. Първото тримесечие на 2015 г. е най-силното от 6 години по брой сключени сделки, допълни Богданов.

Наблюдаваме засилен граждански контрол, което помага работата на НАП, изтъкна говорителят на агенцията Росен Бъчваров. Той заяви, че 8 от 10 посредници не декларират доходите си, което е изключително притеснително. Средногодишно държавата е ощетена с 26 млн. лева. Агенцията предвижда ревизии и проверки на брокерите на недвижими имоти, обеща Бъчваров.

 

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback