fallback

Н. Тодоров: Липсва подкрепа за Непал от страна на големите български корпорации

Заради логистични проблеми, част от хуманитарните помощи не успяват да стигнат до Непал, каза в ефира на телевизия България Он Ер експертът от Българския червен кръст Николай Тодоров

15.05.2015 | 10:57 Автор: Радослава Димитрова
Големите корпоративни фирми в България не участват активно в събирането на помощи за Непал. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия България Он Ер експертът от БЧК Николай Тодоров. По думите му при наводненията у нас през миналата година, корпорациите са помагали много повече от сега. До момента от организацията са събрали над 78 хил. лева от дарителски сметки и sms-и, които са от физически лица.
 
За последната седмица стотици самолети с хуманитарна помощ за Непал са върнати, защото не могат да бъдат приети на летището, посочи още Тодоров. Според него реакцията на световните общности е била много адекватна и бърза. От Българския червен кръст са изпратили помощи още на същия ден, в който е станало земетресението.
 
Експертът изтъкна, че световните общности пренебрегват бежанската криза през последните години. По думите му проблемът с военните конфликти, които прогонват хората, е едно тихо бедствие, с което сме свикнали, бежанската вълна сега е най-голямото разселване на хора от Вторат

а световна война насам. България тепърва трябва да се научи да работи и да се справя с бежанския поток, като трябва да започне с интегрирането на емигрантите.
 
 
fallback
Още от България сутрин
fallback