България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

д-р Емил Райнов: Липсва яснота около реформите в здравеопазването

Акцентите на тазгодишния Събор на БЛС ще бъдат върху работата на сегашното ръководство на съюза, а не върху актуални проблеми около здравната реформа

08.05.2015 | 10:40 Редактор:
д-р Емил Райнов: Липсва яснота около реформите в здравеопазването
д-р Емил Райнов: Липсва яснота около реформите в здравеопазването

Няма достатъчно информация около преструктуриранията в здравния сектор. Това заяви в Сутрешния блок на телевизия България Он Ер зам.-председателят на Комисията по здравеопазване към НС д-р Емил Райнов. Според него е недопустимо работещите в сектора да научават за идеите на здравния министър от медиите.

Председателят на сдружение Български лекар д-р Андрей Кехайов подкрепи д-р Райнов и допълни, че се предлагат идеи на части, като не се обръща достатъчно внимание на обсъждането им. Кехайов изрази съмненията си относно уволняването на някои директори на болници, като даде за пример отстраняването на директора на столичната болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев. По думите му от министерството уволняват професионалисти с доказани постижения и добри резултати в дейността си, за да сложат хора от политически партии.

Д-р Кехайов изрази притесненията си относно дневния ред на предстоящия Събор на БЛС. Той поясни, че се очаква акцентите да бъдат върху отчети на старото ръководство и недостатъчен коментар на актуалните въпроси около реформите в здравния сектор.