fallback

Н. Радулов: Няма как да се отделят 5 млрд. лева за военните сили

Засилени са мерките за сигурност в страната заради опасност от терористична опасност, каза в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер енергийният експерт проф. Николай Радулов

28.04.2015 | 10:13 Автор: Радослава Димитрова
Много е трудно да се отделят 5 млрд. лева в момента за създаването на модерна база на въоръжените сили. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер енергийният експерт проф. Николай Радулов. По думите му трудно ще се справим със задълженията си към НАТО, защото не отделяме нищо от БВП.
 
Рязкото усилване на битовата престъпност е друг сериозен  проблем на отбраната, подчерта Радулов. Според него тя е тясно обвързана с нивото на корупцията в страната. Той допълни още, че армията ни трябва да се отърве от руската военна техника, защото нямаме достатъчно средства да я поддържаме.
 
Необходими са около 700 нови служители в гранична полиция, които ще трябва да се справят с натиска по границите ни от Близкия Изток, който се предвижда това лято, каза още експертът. По думите му ефектите от оградата по границата ни с Турция са слаби. Единственият начин, по който може да се спре трафикът на хора, е да са изгради преграда по цялата граница.
 
В ефира на телевизия и радио България он ер Николай Радулов съобщи, че главния секретар на МВР е изпратил предупреждение до всички институции, където има струпване на хора, да бъдат по бдителни и да извършват засилени проверки за сигурност. Причината за това е информацията за убийството в петък на лидера на Ислямска държава Абу Бакр Ал-Багдади.  
 

fallback
Още от България сутрин
fallback