fallback

Най-чистият ритуал свързан с Възкресението е боядисването на яйцата

10.04.2015 | 10:28 Автор: Радослава Димитрова

Страничните ангажименти отклоняват хората от Великден, каза в Сутрешния блок на телевизия и радио България он ер богословът Десислава Панайотова.

Днес не е по-трудно да приемем вярата, защото сме същите хора, които са живяли и преди години. Не би трябвало духовното в човека да се е променило. Но днес хората са разсеяни от много странични ангажименти, което го отклонява от празника. Това обясни в Сутрешния блок на телевизия и радио България он ер богословът Десислава Панайотова. По думите й за хората в днешно време едно от най-важните неща е да отидат в мола и много често това е и техния план за великденския ден. 

Според нея хората не са атеисти, те са неграмотни, защото не са запознати с Библията. Тя вярва, че хората имат нужда от Бога, дори и да се определят като невярващи. 

Смисълът на хляба и боядисаното яйце са символите на Христа. А напоследък и деца с друга религия зачитат християнските празници. Много често в конкурсите, които обявяваме, получаваме картини, които са подписани от деца с мюсюлмански имена, допълни Десислава Панайотова. 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback