България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Атанас Мерджанов: Трябва да се избавим от кадруването в съдебната система

Необходими са последователни действия на всяка една от властите, за да се преборим с корупция, посочи в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер депутатът от БСП Лява България и член на Комисията по вътрешен ред и сигурност Атанас Мерджанов

08.04.2015 | 11:05 Редактор: Радослава Димитрова
Атанас Мерджанов: Трябва да се избавим от кадруването в съдебната система
Трябва да се прекрати партийната и корпоративната зависимост в съдебната система. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия и радио политикът от БСП Атанас Мержданов. По повод новото звено за борба с корупцията, Мерджанов каза, че подобна комисия е имало и преди, но работата й е била безрезултатна.
 
Най-голямата корупция е купуването на гласове по изборите, изтъкна Мерджанов и допълни, че предстоят тежки избори наесен. "На заседанието на конгреса на БСП се представиха различни мнения, което е напълно нормално и не трябва да буди притеснения", увери още той. На форума са обсъждани поправки в устава на партията, които ще доведат до по-добра работа. По думите му от БСП Лява България няма да спрат да търсят отговорнст както на центъра, така и на местните структури на властта.