fallback

Лимитите при финансирането на болниците ограничават достъпа на пациентите до лечение

Няма как едно заболяване да се определи като спешно, а друго като не толкова спешно, изтъкна в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер директорът на болница "Хигия" доц. д-р Стайко Спиридонов

08.04.2015 | 11:01 Автор: Радослава Димитрова
Налагането на финансови тавани на болниците ще ограничи свободата на достъпа на пациентите до болничните заведения. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер доц. д-р Стайко Спиридонов. По думите на д-р Спиридонов тавани на финансирането има от 5 години, но досега е имало възможност надлимитните лечения да се заплащат.
 
Според него и частните, и общинските болници сами се справят с финансовите си проблеми. Разлика има само в мениджмънта на отделните лечебни заведения. Пациентите са тези, които трябва да определят колко болници са необходими, допълни още директорът на болница "Хигия“. По думите му не е важно колко са болниците, а е от значение броят на болничните легла в даден регион. Най-доброто, което може да се направи според д-р Спиридонов е здравната каса да покрива цялото финансиране, а пазара да е свободен. 
 

fallback
Още от България сутрин
fallback