fallback

Законови промени ще предпазват от свлачища

В последните години качеството на строителството и проектирането на пътища значително е спаднало, изтъкна в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер председателят на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране инж. Стефан Кинарев

07.04.2015 | 09:59 Автор: Радослава Димитрова

Проблемът в инфраструктурата не е само финансов, а и е въпрос на организация и административен капацитет. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия и радио България он Ер председателят на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране инж. Стефан Кинарев.  По думите му Законът за обществените поръчки гони най-ниската цена за обектите, която често е за сметка на качеството.

Липсата на кадастри на сервитутите около пътните съоръжения и изостаналата нормативна уредба са сред главните проблеми в инфраструктурата, допълни още Кинарев. По думите му в момента Министерството на регионалното развитие подготвя законови промени  за строителството в свлачищни райони.

Според председателят на Камарата на инженерите не винаги успяваме да усвоим парите за инфраструктура от Европейския съюз. Не трябва да си позволяваме да губим пари или просто да ги усвояваме с ниско качество, категоричен беше инж. Кинарев.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback