България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Извънредното законодателство ще създаде правен хаос

Провомощията, които се дават на прокуратурата може да доведат до забавяне на дела, изтъкна Димо Гяуров

02.04.2015 | 10:13 Редактор:
Извънредното законодателство ще създаде правен хаос
Извънредното законодателство ще създаде правен хаос

Измененията в Наказателно-процесуалния и Гражданско-процесуалния кодекс ни връщат към едни още по-лоши времена, а текстовете им са нескопосани, защото обхващат много широки понятия. Това заяви в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер Димо Гяуров. Той изрази притесненията си относно извънредното законодателство, заради ретроактивната му сила със задна дата, защото това е против правните правила. Правомощията, които се дават на прокуратурата може да доведат до забавяне на дела, допълни Гяуров. 

Последствията от промените в закона ще бъдат негативни за гражданското правораздаване и  може да създадат хаос, обясни още бившият ръководител на Националната разузнавателна служба.

Според експерта, надзорните и контролните органи, както и службите са сигурност, са виновни с бездействието си. През юни миналата година относително навреме политическата класа можеше да направи това, което се опитва да направи сега със задна дата, допълни още той. Тогава обаче всички са били ангажирани с изборите, обобщи още Гяуров. 

Той счита, че Цветан Василев лъже заявявайки, че тези шест дружества нямат нищо общо с КТБ. По думите на бившия шеф на разузнаването банката отдавна е подозирана в тесни връзки с Руската държава.