fallback

Красимир Янков: БСП няма да подкрепи оставката на вътрешния министър Вучков

Социалистът смята, че бъдещият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще трябва добре да подбере екипа, с който ще работи

09.03.2015 | 11:08 Автор: Ирина Георгиева

БСП няма да подкрепи оставката на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, която се очаква да бъде гласувана на 11 март. Това коментира депутатът от левицата Красимир Янков в Сутрешния блок на България Он Ер.

"Левицата няма подкрепи и тази промяна, и правителството на Бойко Борисов като политики, както и бъдещите реформи. Ние имаме по-различно виждане за работата на службите. Тепърва ще видим дали новият министър ще има същите виждания като министър Вучков или по-различни." - коментира Янков. 

Според социалиста оставките в сектор "Сигурност" са показали криза в правителството. Той смята, че бъдещият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще трябва добре да подбере екипа, с който ще работи. В последните си изказвания Борисов говори за "ченгиджийски" и "милиционерски" номера, а всъщност точно такива номера минаха с оставката на Вучков, защото са факт оставките на главния секретар и на шефа на ДАНС, подчерта Янков.

"Изключително важният въпрос е, след като Борисов направи предложението за бъдещ вътрешен министър Румяна Бъчварова, кои са неговите предложения за главен секретар и председател на ДАНС, защото имаме предложение, което е неговият личен кръг, персонално негово предложение. Не бяха информирани колегите в управляващото мнозинство. Предложението е за непрофесионалист, външен за системата и сега е много важно, кои ще са професионалистите, с които ще работи този предложен министър." - заяви Янков.

Реформите в МВР са в ход, коментира социалистът. По думите му и визията на управляващото мнозинство за новата конструкция на работата в службите е в ход. 

Чуйте целия коментар на Красимир Янков за рокадите в МВР в следващия видео материал:

 

 

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback