България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Красимир Янков: БСП няма да подкрепи оставката на вътрешния министър Вучков

Социалистът смята, че бъдещият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще трябва добре да подбере екипа, с който ще работи

09.03.2015 | 11:08 Редактор: Ирина Георгиева
Красимир Янков: БСП няма да подкрепи оставката на вътрешния министър Вучков

БСП няма да подкрепи оставката на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, която се очаква да бъде гласувана на 11 март. Това коментира депутатът от левицата Красимир Янков в Сутрешния блок на България Он Ер.

"Левицата няма подкрепи и тази промяна, и правителството на Бойко Борисов като политики, както и бъдещите реформи. Ние имаме по-различно виждане за работата на службите. Тепърва ще видим дали новият министър ще има същите виждания като министър Вучков или по-различни." - коментира Янков. 

Според социалиста оставките в сектор "Сигурност" са показали криза в правителството. Той смята, че бъдещият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще трябва добре да подбере екипа, с който ще работи. В последните си изказвания Борисов говори за "ченгиджийски" и "милиционерски" номера, а всъщност точно такива номера минаха с оставката на Вучков, защото са факт оставките на главния секретар и на шефа на ДАНС, подчерта Янков.

"Изключително важният въпрос е, след като Борисов направи предложението за бъдещ вътрешен министър Румяна Бъчварова, кои са неговите предложения за главен секретар и председател на ДАНС, защото имаме предложение, което е неговият личен кръг, персонално негово предложение. Не бяха информирани колегите в управляващото мнозинство. Предложението е за непрофесионалист, външен за системата и сега е много важно, кои ще са професионалистите, с които ще работи този предложен министър." - заяви Янков.

Реформите в МВР са в ход, коментира социалистът. По думите му и визията на управляващото мнозинство за новата конструкция на работата в службите е в ход. 

Чуйте целия коментар на Красимир Янков за рокадите в МВР в следващия видео материал: