България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гласувах с дебитна карта: Когато политиката среща комедията

Важното е да разсеем публиката, смятат Димитър Донски и Венета Кожухарова

28.10.2024 | 11:57 Редактор:

В очакване на политическа развръзка, получихме... завръзка. Какво е общото между политиката и комедията?

"Когато си правя шеги с политиката, гледам да не заемам позиция, понеже не мисля, че съм въобще компетентен. Много ме е страх на избори, защото не съм много адекватен на политически теми. Като гласувах веднъж, инстинктивно си вкарах дебитната карта в машината и малко се изложих пред избирателната комисия", каза стендъп комедиантът Димитър Донски пред Bulgaria ON AIR.

"Вчера за пръв път разбрах защо избирателната активност е ниска. Наложи ми се да сменям гуми. Четири часа чаках за гуми и си викам - българинът, ако изборите се провеждаха по време на смяната на гуми, като чака 4 часа смяна на гуми, като се измори и си казва: "Няма да ходя", сподели стендъп комедиантът Венета Кожухарова в студиото на "България сутрин".

Тя предпочита да избягва политическите теми на сцената, тъй като те могат да поляризират публиката. 

"Не мисля, че има граници. Но обикновено, когато си правя шеги с политиците, гледам да не ги засягам пряко. Те са много по-смешни извън политиката - с характерите си, с нещата, които правят", смята Донски.

"Всеки стендъп комедиант си има свои конкретни теми с определена насоченост, но точно както Донски каза, важното е да разсмееш публиката", отбеляза Кожухарова.

На 29 октомври от 21:00 часа предстои нейното шоу със заглавие "Професия: Милф". През лятото същото шоу вече е събрало две пълни зали на открито, а сега тя кани публиката за зимната му версия, обещавайки същото настроение, независимо от сезона.

Димитър Донски пък разказа за предстоящото си турне, което ще бъде в партньорство с Георги Кючуков, когото нарича свой ментор и добър приятел. Шоуто им, наречено "Пепел ти на устата", ще обиколи различни градове в България и ще представи най-доброто от българската стендъп сцена.

Гледайте целия разговор във видеото.