България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Сватба" обещава на зрителите впечатляващи сцени и удивителна актьорска игра

Режисьорът Магдалена Ралчева и актрисата Ралица Стоянова разказаха повече за лентата

22.10.2024 | 11:58 Редактор:

От 8 ноември по кината тръгва новият български филм "Сватба". Той е създаден по едноименния разказ на Николай Хайтов и спечели наградата на критиката в тазгодишното издание на кинофестивала "Златна роза".

"Зрителите ще видят удивително впечатляваща атмосфера, създадена безкомпромисно от целия професионален екип. Ще видят невероятни костюми и удивителната природа на Родопите. Един декор, който построихме специално за филма - на 1300 метра надморска височина. Ще видят нови и изключително талантливи актьори. Ще видят и утвърдени имена. Зрителите ще бъдат очаровани. Изпитвам огромно творческо удовлетворение от целия процес", каза режисьорът на лентата Магдалена Ралчева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея "Сватба" е задължителен за гледане поради автентичността и увлекателността, които са вложени във филмовия разказ. Както и заради впечатляващата актьорска игра, музика и заснемане.

"Това е изключително голямо предизвикателство и изпитание за мен. Винаги съм съзнавала цялата отговорност, която поемам, но съм знаела, че имам потенциала да се справя с това предизвикателство. Имах удивителния шанс да работя с прекрасни хора и невероятни професионалисти. Киното не е самотно занимание", подчерта Ралчева. 

Актрисата Ралица Стоянова, която изпълнява главната женска роля, разказа в "България сутрин" как се е стигнало до участието ѝ във филма:

Обадиха ми се за кастинг, доста изненадващо ми дойде. Още от НАТФИЗ съм мечтала да изиграя Хайтова героиня. Прочетох сцените, които бяха за кастинга, и си казах: "Това е моята роля". На самия кастинг имаше много момичета, с които видях, че имаме сходен темперамент. Изцяло живееш през образа, нужно е да бъдеш този човек на 100%. Самият ти се изненадващ как започваш да ходиш и да говориш.

"Всичко беше перфектно до момента с любовната сцена, която се оказа най-специфична. Има доста притеснения от това, че трябва да се съблечеш, да бъдеш разголен буквално и преносно, да изглежда истинско", сподели още младата актриса.

Гледайте целия разговор във видеото.