България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новият формат на "Директно" поглежда решително към експертите и зрителите

Ще покажем повече мнения по конкретна тема, каза водещият на предаването Димитър Абрашев

11.10.2024 | 11:52 Редактор:

Предаването "Директно" сменя своя формат. В него ще има сблъсък на събеседници по важните въпроси от деня, думата ще имат и зрителите. "Директно" стартира с нова концепция от 14 октомври 2024 г.

"Ще има повече мнения по конкретна тема. Канейки различни събеседници, виждаме, че мненията стават все повече, различни са гледните точки. Не е само "за" и "против" конкретна тема - 5G, джендъри, евро, Шенген, може да е "за", но или "против", обаче" - искаме да видим трета, четвърта страна по конкретни казуси", обясни водещият на предаването Димитър Абрашев в "България сутрин".

Часът на излъчване на "Директно" се запазва, но настъпват промени във формата.

"Всичко ще бъде разграфено до секунди. Разговорите невинаги се ограничават само до политици. Ние като журналисти сме длъжници на нашите зрители, читатели, слушатели, защото давайки превес основно на политически лица, експертността остава леко встрани. Хората, които са долу в основата, подготвят всичко, което политиците после си слагат като корона", коментира Абрашев пред Bulgaria ON AIR.

Зрителите ще могат да задават своите въпроси

"Това ще може да се случва през Facebook страницата на живо, докато върви предаването. Освен това и през имейла на предаването. Идеята е от предния ден да е ясно каква ще е темата на дебата за следващия - който иска да може да ни изпрати своите въпроси, виждания, коментари, идеи", уточни журналистът.

През последните седмици "Директно" представя мнения на хора и от по-малките населени места.

"Оказва се, че много често политиците обещават, че ще сменят тръбопровода, ще монтират площада... нищо от това не се случва. Сега през тези репортажи показваме точно това. Всичко трябва да бъде изказано", смята водещият на "Директно".

Гледайте целия разговор във видеото.