fallback

Платформа с AI свързва по иновативен начин бизнеса с кандидатите за работа

Васка Бакларова посочи предимствата на OMNI Human Development

10.10.2024 | 11:42 Автор: Тодор Петров

Първата платформа за свързване на студенти с бизнеса и кариерно развитие с помощта на изкуствен интелект (AI) вече e факт.

Eдин от създателите на платформата OMNI Human Development - Васка Бакларова, каза в студиото на "България сутрин", че дори не е необходимо да си инсталирате приложение. 

"Влизате в нашата платформа, избирате какъв потребител сте. Избирате, че сте студент, да речем, и правите автоматично създаване на нова автобиография. Не е необходимо да качвате досегашните формати. Нашият алгоритъм ви приканва да изберете различни позиции, в които да успеем да селектираме за вас автоматично най-добрите работни позиции", обясни тя.

Васка Бакларова изтъкна, че по този начин се спестява време за работодателите, а също и за студентите, които не знаят точно коя е правилната компания с мисия за развитие и възможности.

Какви са предимствата на платформата

"Правим по-качествен подбор, изключваме субективната представа за подбор на персонал. Работодателите влизат с ясната представа, че искат да превърнат тези млади таланти в бъдещи експерти, като инвестират време и ресурси в тях", уточни гостът на Bulgaria ON AIR. 

Бакларова е на мнение, че пътят, по който България може да заеме лидерски места по ноу-хау на картата на света, е когато заложи на младите таланти и ги развие подобаващо.

При перфектно съвпадение от платформата предлагат 100% свързаност между работодател и кандидат за работа.

Каква е ролята на изкуствения интелект

"Изкуственият интелект не е нещо иновативно и вече е част от нашия живот. Прави предварителен подбор за работодателите. Спестяваме им време да прочетат 1000 автобиографии за дадена позиция. Той е само помощник. Крайното решение е в отдел "Човешки ресурси" и в собственика на компанията", подчерта Бакларова.

"Мисията ни е да запазим младите в България. Искаме да им дадем сигурност. Да успеем да се погрижим да останат в самите организации. Кариерните центрове работят много добре, но техният ресурс не е достатъчен, за да обхванат кариерната насоченост на всички студенти", каза още тя.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от България сутрин
fallback